30 Mart 2012 Cuma

Gta San Andreas : 100% Bitirmek İçin Gerekenler


Hikaye Görevleri




Bildiğiniz üzere oyunda 100'ü aşkın görevler bulunuyor.Oyunu %100 bitirmek için Big Smoke'dan End Of Line'a kadar tüm hikaye görevlerini bitirmeniz gerekli.

Kazanç : Saygınlık ve büyük bir miktar para.

Stadyum Görevleri


Oyunumuzdaki Vice City’deki gibi stadyumlar bulunuyor ve bu stadyumlar oyunu %100 tamamlamanız için gereken diğer bir nokta.Her üç şehrimizde bir adet stadyum var ve bu stadyumların içinde bazı görevler bulunuyor.Las Santos’daki stadyumda 8-Track  isimli  bir araba yarışında bizden 1. olmamız isteniyor.San Fierro’daki stadyumdaki Blood Ring adlı görevde ise birçok çarpışan araba bulunuyor ve bizden buradan sağ salim çıkmamız gerekiyor...Las Venturas’a gelirsek Dirt Track ve Kickstart stadyum görevi bulunuyor. Bir tanesinde Las Santos’daki gibi yarış yapıyoruz fakat buradaki tek fark, motorsiklet yarışı.Diğer görev ise sadece salı, perşembe, cuma, cumartesi ve Pazar günleri bulunuyor. Bu görevde ise sizden bazı yerlerden geçerek akrobasik hareketler yaparak bulunan rekoru kırmanız istenecek. ( Stadyumlar haritada kupa işaretli yerlerdir. )

Kazanç : 45.000 $ kazanırsınız.

Dirt Track’ta 1. gelirseniz BF Injection kapıda olur. 

Yine Dirt Track’ta 25’i geçerseniz Dune kapıda olur. 

Bloodring’de 1dk. ye ulaşırsanız Bloodring Banger kapıda olur. 

8 Track’te 1. olursanız kapıda Hotring Racer + Monster Truck olur.


Ambulans görevleri 


Gta III ve Gta Vice City’de olduğu gibi Gta San Andreas’ta da ambulans görevleri mevcut.Bir ambulansın içine binerek ‘’+ ‘’ tuşuna basarak görevi başlatabilir veya tekrar aynı tuşa basarak görevi sonlandırabilirsiniz.Toplam 12 bölüm vardır.İlk görevde 1 kişi olup her görevde 1 kişi artarak son görevde 12 kişiyi hastaneye istenilen süre içinde taşımanız gerekir.60 saniye içinde araçtan inmezseniz görev otomatikman iptal olur.

Kazanç : Max. Health’iniz 150 olur ve bir miktar para kazanırsınız.

Polis Görevleri


Bu da ambulans görevleri gibi serinin diğer oyunların da da vardır. Bu görevde asıl polisleri yakalanmamaya ve suçları olabildiğince kısa sürede öldürmeye çalışacaksınız. Ambulans görevinde olduğu gibi burada da  toplam 12 bölüm var. İlk bölümden dördüncü bölüme kadar bir aracın içinde 4 kişiyi öldürmeniz istenecek. Dördüncü bölümden sekizinci bölüme kadar 2 aracın içinde toplam 8 kişi öldürmenizi, 8.’den 12. bölüme kadar 3 aracın içinde toplam 12 kişi öldürmenizi istenilecek.Bunda da ambulansta olduğu gibi ‘’+’’ tuşuyla görevi iptal edebilir ya da aktif edebiliriz.

Kazanç : Max.Armor 150 olur ve bir miktar para kazanırsınız.

İtfaiye Görevleri


İtfaiye görevleri de önceki görevler gibi 12 bölümden oluşuyor.Buradaki göreviniz yanan araçları ve yanan insanları söndürerek kurtarmak.Bu görevi de ambulans ve polis görevlerinde aktif ettiğimiz tuşla aktif ediyoruz.

Kazanç : CJ ateşten zarar görmez.


Taksi Görevleri



Buradaki görevimiz ise bir taksi şoförü olarak yolcuları belirlenen noktalardan alarak istediği yerlere götürmek.Toplam 50 kişiyi alıp istediği yere götürmeliyiz.Oyunu %100 tamamlamak için 50 kişiyi tamamlamalıyız.


Kazanç : Taxi ve Cabbie’lerde NOS olur. 


Pimping Görevleri


Fazla anlatmaya gerek yok aslında. Kadınları belirli bölgelerden alarak istedikleri yere götürmeliyiz.Toplam 10 görev bulunuyor. Pimping arabasını garın yakınlarındaki benzinliğin arkasında bulunuyor.

Kazanç : Bir miktar para.

Tren Görevleri



Başlıktan da anlaşılacağı gibi burada makinistlik yapacağız. Toplam iki bölümden oluşuyor.Her bölümde yolcuları 5 istasyona bırakacağız.

Kazanç : 50000$ ve trenle bedava yolculuk.

Quarry Görevleri

Hikaye görevlerinin hepsini bitirenlerin bileceği gibi inşaat halindeki bir çukurdan dinamitleri kaçırmıştık.Şimdi o çukurda birkaç görev daha yapacağız.Toplam 7 görev var.Şimdiden kolay gelsin.

Kazanç : 29.000 $ ve Hunter Quarry’yi kullanma imkanınız olur ve Time Trial görevleri açılır.

Araba Sürüş Okulu




Adından da anlaşılacağı gibi burada araba sürüşü hakkında bazı sınavlara gireceğiz. Toplam 12 bölümden oluşuyor.Şimdiden kolay gelsin.

Kazanç : Driving School’da tüm derslerde;

 bronze alırsanız : Super GT

 silver alırsanız; Bullet

 gold alırsanız; Hotknife okulun kapısında olur.

Uçak Sürüş Okulu


Oyunu %100 bitirmek için bu görevleri de yapmak gerekir.Zaten hikaye görevlerini bitiren bunu da bitirmiştir.Tekrar yapmasına gerek yok.Yeri Las Venturas yakınlarında askeriyenin biraz ilerisinde terkedilmiş bir uçak hangarıdır.

Kazanç : Flying School’da tüm derslerde;

bronze alırsanız; Rustler

silver alırsanız; Stunt Plane

gold alırsanız; Hunter Verdant Meadows’de olur.





Motorsiklet Sürüş Okulu


Burada da motorsiklet sürüşünü öğreniyoruz. Yeri Las Venturas’taki stadyumun hemen yanındadır.Oyunu %100 tamamlamak için yapılması gerekenlerden birisidir.


Kazanç : Bike School’da tüm derslerde;

bronze alırsanız : Freeway ,

silver alırsanız : FCR-900 ,

gold alırsanız : NRG-500 kapıda olur.

Tekne Sürüş Okulu


Araba,uçak ve motorsikletin ardından şimdi de tekne sürmeyi öğreneceğiz.Sürüş okulu San Fierro’nun kuzeyinde bulunan köprünün hemen arkasında bulunuyor.

Kazanç : Boat School’da tüm derslerde;

bronze alırsanız : Marquis ,

silver alırsanız : Squallo ,

gold alırsanız : Jetmax oluşur.

Yarış Görevleri






Üç şehrin belirli bölgelerinde damalı bayrak işaretleri var. Oyunu %100 bitirmeniz için sizden bu yerlere gidip çeşitli araçlarla yarış yapıp, 1. olmanız istenecek. 


Kazanç :  1.000.000 $

İstiridye

İstiridyeler de at nalları gibi oyunu %100 bitirmek için topladığımız malzemelerdir. Üç şehrin farklı bölgelerine dağılmış halde denizde bulunurlar. Toplam 50 adettir.

Kazanç : Sex Appeal ve Lung Capacity artışı verir.

İşte oyunu %100 bitirmemiz için gereken istiridyelerin bulunduğu yerler :

http://gtasanandreas4ever.blogspot.com/2012/03/gta-san-andreas-spreyat-nalistiridye.html


Silah Atış Talimleri



Şehir içinde veya dışında birçok silah satıcısı mevcut. Sizden istenen bu yerlere giderek atış talimi yapıp tüm hedefleri istenilen yerlerinden vurmak. İlk olarak tabanca ile belirlenen hedefleri vurmaya çalışacaksınız. Her silah için 3 raund mevcut. Her raundda hedef size daha da yaklaşacak. Tabancadan sonra uzi, pompalı ve kalaşnikof tüfeğiyle sizden aynısını yapmanız istenilecek.

Kazanç : Silah kabiliyetinizin yükselmesini sağlar.Ayrıca Pistol,Sawed-Off Shotgun Machine Pistols ve Tec-9’da HİTMAN seviyesine ulaşırsanız bu silahları iki elle kullanabilirsiniz.

GYM dövüşleri


Oyunu bitirmeniz için bir diğer gereken ise üç şehirde bulunan spor salonlarında yapılan dövüşte galip gelmek. Las Santos, San Fierro, Las Venturas şehirlerinde bizi değişik dövüş stilleriyle farklı rakipler bekliyor.

Kazanç : Farklı dövüş stilleri

Evler



Las Santos, San Fierro ve Las Venturas’da çeşitli evler ve otel odaları bulunuyor.Oyunu %100 bitirmek için tüm evleri ve otel odalarını satın almanız gerekiyor. Toplamda 29 otel odası ve ev bulunuyor. Tüm bunları satın aldığınızda ise bütçenizden 879.000 $ kesiliyor.

At Nalları

At nalları ise gibi Vice City'de topladığımız gizli paketlere benzeyen şeylerdir.Hepsi Las Venturas şehrinde bulunur.Oyunu %100 bitirmeniz için bunların hepsini toplamanız gerekir.


İşte oyunu %100 bitirmeniz için gereken at nallarının Las Venturas'taki yerleri :

http://gtasanandreas4ever.blogspot.com/2012/03/gta-san-andreas-spreyat-nalistiridye.html

Kazanç : Şans artışı verir ve SMG,Shotgun,M4 ve Satchel Charges LV deki Four Dragons Casino’ya gelir.

Sprey yapılacak yerler

İlk olarak 3. görevimizde başlıyoruz spreyle duvarları boyamaya…Amacımız Ballasların yazıları üzerine spreyle Grove Street yazılarını yazmak.Şehirde bunu tamamlamak için 100 tane duvar var.Oyunu %100 bitirmeniz için bunların hepsini tamamlamanız gerekiyor.

İşte oyunu %100 tamamlamamız için gereken sprey yerlerinin şehirdeki yerleri :

http://gtasanandreas4ever.blogspot.com/2012/03/gta-san-andreas-spreyat-nalistiridye.html

Kazanç : Grove Street çetesi üyeleri Desert Eagle ve SMG taşırlar.Ayrıca Las Santos Grove Street’deki evinizde Tec-9, AK-47, Molotovs ve Sawed-Off Shotgun oluşur.

Fotoğraf Görevleri

Bizden San Fierro şehrinin bazı noktalarının fotoğraflarını çekmemiz isteniyor. Oyunu %100 tamamlamak için tüm istenilen yerilerin fotoğraflarını çekmelisiniz.


İşte San Fierro şehrinde fotoğraf çekmemiz istenilen noktalar :

http://gtasanandreas4ever.blogspot.com/2012/03/gta-san-andreas-spreyat-nalistiridye.html

Kazanç : Sniper Rifle, Micro SMG, Shotgun, ve El bombası San Fierro’daki garajlı evimizde oluşur. 

Araba Listesi

Oyunu %100 tamamlamak için gereken bir diğer şey ise San Fierro limanındaki gemiye istenilen arabaları getirmek. Limandaki tabelada istenilen arabaların listesi yazıyor.Sarı vinci kullanarak arabaları istenilen yere götürebilirsiniz.

Kazanç : 5 Araba getirene : Monster 

10 Araba getirene : Windsor 

15 Araba getirene : Bandito 

20  Araba getirene : Turismo 

25 Araba getirene : Dune veya Vortex 

30 Araba getirene : Bullet

İşte istenilen arabaların nerede bulundukları :


Araba Parketmek


Hikaye bölümünde başladığımız göreve tekrar devam edebiliyoruz. Görevimiz SF’deki büyük binalardan birinin önünde uşak olarak gelen arabaları istenilen sürede park etmek. Toplam 5 bölüm var.İlk görevde 2 dakika içinde 3 araba parketmemiz isteniyor. Araba sayısı her görevde katlanarak  son görevde 7 arabayı 2 dakikada park etmemiz isteniyor.



Kazanç : 1000 $.



Tır Görevi

Buradaki görevimiz Catalina ile yaptığımız göreve benzer bir görev.Görevimiz Las Santos çıkışındaki tır yerinden belirli yükler alarak illegal & legal yollarla istenilen yere ulaşmak.Polislere dikkat etmelisiniz.Toplam 8 görevimiz var.

Kazanç : RS Haul (tırcı) property olarak sizin olur ve para yapar ve 33.500 $ kazanırsınız.

Hilesiz 100% Save kendim yapınca koyacağım.Şu an sadece hileli saveler var internette.Şu an %40'lardayım.



5 yorum:

  1. Los Santos'ta bütün çete bölgelerini fethetmek de gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam

    YanıtlaSil
  2. BEN 2 KEZ %100 BİTİRDİM YEMİN EDERİM Kİ BİLEN VARSA SÖYLESİN SAVEYİ NASIL BİR YERLERE ATABİLECEĞİMİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyunun belgeler dosyasına gir ve gtasf yazıcak onu kopyala ve yedeğinin oluştur

      Sil